Hírek

Székfoglalás a Radnótiban

Idén nyáron, 35 év után felújítják a Radnóti Színház nézőterét, melyhez a nézők segítségét kérik: a székeket szimbolikusan meg lehet vásárolni.

Tovább

50 éves az Erzsébet körúti Madách Színház

1961. március 24-én nyílt meg a budapesti Erzsébet – akkor még Lenin – körúton a Madách Színház.

Tovább

Átadták a Bartók-Pásztory-díjakat

A MÁV Szimfonikus Zenekar, Szőnyi Olga operaénekes, Prunyi Ilona zongoraművész és Fekete Gyula zeneszerző vehette át pénteken a díjat.

Tovább

Rendezze be a londoni színt!

Feleslegessé vált Playmobil vagy Duplo figurákat vár a Nemzeti Színház.

Tovább

Stand-up Express: folytatása következik

Február végén, a Godot Dumaszínházban mutatkozott be a Stand-up Express, vagyis magyar színpadra érkezett a nemzetközi humor. A stand up comedy hazai története során először lépett fel egy estén, élőben magyar, horvát és brit humorista, kizárólag angol nyelven.

Tovább

Előadás

Játék a kastélyban

Játék a kastélyban Rendezte: Léner Péter

Helyszín: József Attila Színház

Kritika


Elragadó tengerparti kastély egy olasz városkában, háromfeltűnő eleganciájú úr, márkás konyakok, aromás szivarok és világsiker felé nyargaló valcer melódiák...

Gál és Turai urak, a híres darabíró-firma tagjai vakációzni hívták ide védencüket, új operettjük zeneszerzőjét, Ádám Albertet, aki természetesen szerelmes a primadonnába.

Balogh Annie őnagysága, az ünnepelt díva, e szerelem tárgya is itt tartózkodik. Azazhogy mégsem, egy társaság élén hajóra szállt, s míg a fedélzeten található hideg büfé és pezsgő mennyiség el nem fogy, nem is tér vissza. A csalódott urak éppen nyugovóra térnek elnapolván meglepetésüket: a friss kották átadását, amikor a szomszédos szobából Annie éneke, majd egy, a zenész fül számára összetéveszthetetlen sztentori hang bődülése hallatszik: " Kifacsartál, mint egy citromot" - mire nem késik sokat a vigasztalás: csók a "szép klasszikus fejre" némi utórezgés, simítás, harapás, hála, ilyesmi.

Az enyelgés végeztével a csábító hős-színész, Almády elégedetten; Ádám a döbbenettől kábán távozik. Turai pedig nekiül, hogy megalkossa a világirodalom legtisztességesebb szándékkal írtegyfelvonásosát...

Szereposztás
Turai - Bodrogi Gyula
Gál - Sztankay István
Ádám - Száraz Dénes
Annie - Varga Klára
Almády - Mihályi Győző
Titkár - Sztarenki Pál
Lakáj - Újréti László

Dramaturg: Szokolai Brigitta
Zenei szerkesztő: Herczeg László
Díszlet: Horgas Péter
Jelmez: Vágó Nelly
Szcenikus: Éberwein Róbert
Asszisztens: Gábor Anna
Ügyelő: Hidegföldi József

Író: Molnár Ferenc
Rendező: Léner Péter

anekdota 3 részben

Kritika

 
Küldje el ismerősének
Impresszum : Levél nekünk : Jogi nyilatkozat : Médiaajánlat
2003-2014. A jegyvilag.hu kiadója a H-Bit Kft. © Minden jog fenntartva!